Tippek LED fényforrás vásárlása előtt

Néhány tippel szeretnénk segíteni abban, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb LED-es világítást otthonába, és ez által minden előnyét élvezhesse az energiatakarékos és környezetbarát világításnak.

1. A LED lámpák ma már nem sokkal drágábbak a hagyományos izzóknál és kompakt fénycsöveknél, de ez hamar megtérül, hiszen egyik előnyük, hogy használatuk hosszú távon segíti Önt, hogy optimálisan csökkenteni tudja a villanyszámlája összegét. Nem kell kicserélnie a világítást egyszerre az egész otthonában! Gondolja át, hol használja leginkább a világítást, és azokon a helyeken kezdje lecserélni a régi izzókat LED-es fényforrásokra.

2. A LED-es világítás csekély karbantartást igényel hiszen 30-50.000 óra működési idővel lehet számolni az élettartalmukat (ez azt jelenti, hogy körülbelül 10 évig nem kell cserélnie. Érdemes azokkal az izzókkal kezdeni a cserét, melyek nehezen elérhető helyen vannak.

3. Ha LED izzót vásárol, ne felejtse el, hogy általában beltéren a meleg fehér színeket, míg kültéren a hideg fehér fényű fényforrást célszerű használni. Ha belső világításra választunk LED-et, akkor azok színhőmérséklete 2500-4000 Kelvin között legyen, míg ha szabadban szeretnék üzemeltetni, akkor az 5-7000 Kelvin közötti fényforrások közül válasszon.

4. A LED-es fényforrások kiválóan alkalmasak munkaterületek megvilágításra, mivel a jó minőségű LED-es fények nem vibrálnak, ezért nem fárasztják a szemünket. A LED fénycsövek és szalagok a konyhapultba szerelve egységesen világítják meg a munkaterületet.

5. A LED-es lámpák/szalagok/reflektorok tökéletesen használhatók díszkivilágításra a ház körül is. Itt is több szín- és fényhatás közül választhatunk. A LED-lámpák nem termelnek hőt vagy UV fényt, így kiválóak akár az érzékeny műalkotások megvilágításához is.

A fenti tippek elősegítik a könnyű átállást LED világításra otthonában. Szobáiban minőségi világítás mellett sem keletezik felesleges hő, így a LED fényforrások otthonunkat egy gyönyörűen kivilágított, környezetbarát hellyé változtatják.

 

Betöltés...