cikk - Automatikus video-indítás kikapcsolása a Facebookon

Így kapcsolhatja ki a Facebook idegesítő újítását

Néhány kattintás után végre ismét rend és nyugalom lesz a facebookos üzenőfalon: nem indulnak el automatikusan a videók, nem fogy a havi mobilnetes keret.

Az elmúlt néhány napban a Facebook többeknél is aktiválta a videók automatikus lejátszását, ami a mostanság megosztott videómennyiség miatt sokakban visszatetszést keltett. Sok olvasói kérdést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy hol és hogyan lehet beállítani, hogy az üzenőfalon lévő videók ne induljanak el azonnal.

Nos, aki a számítógépén szeretné megszüntetni az automatikus lejátszást, annak a Facebookon a Beállítások menü Videók almenüjébe kell eljutnia(ha ide kattint azonnal ott terem), majd a Videók automatikus lejátszása legördülő menüjében választhatjuk ki a kikapcsolást.Mobilnettel böngészve nemcsak bosszantó, de nem is túl szerencsés, ha a videók automatikusan elindulnak az üzenőfalon, a többnyire HD minőségű tartalmak ugyanis komoly mennyiséget képesek lecsippenteni a rendelkezésre álló adatkeretből. Androidos eszközökön a Facebook-alkalmazáson belül a Menüre koppintva a Beállítások menüpontot kell megkeresni, és azon belül is az Alkalmazás beállításai feliratra nyomni. Az almenüben a Videók automatikus lejátszása pontnál kapcsolhatjuk ki/be ezt a funkciót, vagy kiválaszthatjuk, hogy azok csak wifire kapcsolódva induljanak el.

Az iPhone-ok és iPadek esetében a Facebook-alkalmazás beállításain belül, a Fiókbeállításokban kell kikeresni a Videók és fotók menüpontot, ahol az iméntihez hasonló módon változtatható a funkció működése.

2015. október 01.

Szerző: hvg.hu

 

Betöltés...