Izgalmas újítások a navigációs szoftverekben

Izgalmas heteknek néz elébe a GoogleMaps és a Waze.

Az elkövetkező hetekben két navigációs program is megújul: a Waze és a GoogleMaps. A jelentősebb változások a Waze-n várhatóak, hiszen a program most fog a hármasról a négyesre fő verziót ugrani.
Az iPhone/iPad esetében már elérhető, az Androidra pedig kicsit később (míg a WindovwsPhone-ra soha) érkező új változatban  egyszerűbbé és jobban átláthatóvá teszik a térképet, és alaposan átszabták a megjelenítést, a figyelmeztetéseket és utasításokat pedig megnövelték, így jobban észrevehetőek lettek. Az új felületet kevesebbet kell tapizni a gyakran használt funkciók eléréséshez és a menüket is áttervezték a jobb használhatóságért. Azok, akik összekapcsolják a Waze-t és a naptárjukat, azok most már figyelmeztetéseket kapnak, hogy ideje lesz elindulni egy beállított programra, figyelembe véve az aktuális közlekedési információkat. A program állítólag kevesebb erőforrást is használ, de azért nem árt, ha van nálunk töltő egy hosszabb úton! :)
A GoogleMaps esetében az újdonság a 9.16-os verzióban megjelenő útmenti helyek funkció képviseli. Ez több appról és eszközről is ismerős lehet, és arra szolgál, hogy egy hosszabb úton minél könnyebben tudjuk a megállókat, pihenőket megtervezni. Ezek mellett most már benzinkutas kereséseknél a benzinárakat is megkaphatjuk. Ez a funkció elvileg Magyarországon is működhet, hiszen a Waze például gyűjti ezeket az adatokat, márpedig a GoogleMaps is elég sokat átvesz a szintén Google tulajdonban lévő apptól.

 

Betöltés...