cikk - Mit tegyek - Melegedik a laptop

Melegszik a laptop? Felfedjük a láthatatlan ellenség munkamódszerét!

A laptopok kialakításukból adódóan (sok apró alkatrész van összezsúfolva kicsi helyre) szellőző nyílásokkal vannak ellátva általában az alján és az oldalán, ahol az alkatrészek túlmelegedését megelőzve ventilátorral mozgatják a levegőt.

Amennyiben ezek a nyílások vagy a hőelvezető csövek végén elhelyezett réz lamellák eltömődnek, vagy nagyon porosak lesznek, akkor a ventilátor már nem tudja keringetni a levegőt megfelelően. Mivel ezek a szennyeződések megakadályozzák a levegő szabad áramlását, így rontják, vagy éppen teljesen megállítják a hűtési folyamat hatásfokát.

Ezzel az a nagy probléma, hogy a por csak a laptop teljes szétbontása után látható. A sűrített levegős tisztítási módszer hatásfoka nem túl nagy! Ezzel a technikával kívülről befelé halad a levegő, és így a belső zárt térbe felgyülemlett port és szőr darabokat nem lehet kiszedni. Sőt mi több, ezek a lamellák közé beragadt darabok elszabadulnak és a ventilátor lapátjai közé kerülve meggátolják azok forgását. Jobb esetben a készülék letilt, rosszabb esetben a megemelkedett rendszer hőmérséklet következtében károsodhatnak az alkatrészek (erről egy következő cikkben lesz szó).

Sok problémát és meghibásodást okoz a laptop túlmelegedése!

Ezt a fajta meghibásodást gyorsan és olcsón meg lehet előzni. Olcsóbban mint az alkatrészeket pótolni!

Amennyiben szeretné megóvni készülékét hozza be szervizünkbe egy teljes takarításra, ennek maximum 4000Ft az ára!

 

Betöltés...