Routerekről

 

Pár gondolat az internetes útválasztó - szebb nevén: router - elhelyezésére...

Ma már kevés olyan ház, üzlet, iroda van, ahol ne használnának vezetéknélküli internet kapcsolatot, röviden WiFi-t! Vannak helyek, ahol elég a kisebb sebesség, de van olyan hely-helyzet, mikor az elérhető legnagyobb sebességű internetkapcsolatra van szükség!

Ha szeretné az internet kapcsolat gyorsaságát hosszabb távon is megtartani, akkor adunk pár tanácsot amit érdemes betartani a router elhelyezésével és karbantartásával kapcsolatban...

1. A router elhelyezése

Mielőtt a routert elhelyezné VALAHOL a lakásban, mindenképp célszerű ellenőrizni, hogy a közelben nincs-e más elektronikai eszköz, berendezés, aminek nagy teljesítménnyel sugároz (mikrohullámú sütő, hűtő, televízió, stb.), ezek ugyanis erősen zavarhatják a jel "tisztaságát" és erősségét.

2. Távolság és az akadályok

Ha gyors internetet szeretnénk, sokat számíthat a router és az eszköz (notebook, tablet, okos telefon és most már az okos TV is idetartozik) közötti távolság és az, hogy a két eszköz között milyen akadályok lehetnek... A vasbeton, vályog, vastag üveg, de nyílt területen akár a bokrok, fák is jelveszteséget, ezzel együtt sebességcsökkenést okozhatnak.

3. Magasság

A router elhelyezésénél vegyük figyelembe, hogy ha lehet minél magasabbra tegyük, ezzel növelhetjük a besugárzott terület nagyságát és ezzel együtt a jel erősségét a „vevő oldalon”

4. Karbantartás

A modemet, routert - a notebookhoz és az asztali számítógépekhez hasonlóan! -, nem elég csak kívülről tisztogatni, törölgetni. A sok finom por az elektromosság kísérőjeként jelentkező elektrosztatikus feltöltődés miatt képes befészkelni magát az eszközök belsejébe és ott háborítatlanul vastagon le tud rakódni. Ez a lerakódás a készülék(ek) melegedését és idő előtti meghibásodását okozhatja, ezért ajánlott bizonyos időközönként kitisztíttatni a használatban lévő eszközöket!

 

Betöltés...